Intertek i GastroWiedza na EuroGastro i WorldHotel 2021

Intertek i GastroWiedza na EuroGastro

W dniach 01-03 września 2021 odbyły się 24. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro i 13. Międzynarodowe Targi Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel, jedna z najważniejszych imprez targowych na rynku HoReCa.
Na targach mieliśmy okazję wspólnie z firmą Intertek poinformować klientów o rozpoczęciu współpracy w zakresie usług związanych z bezpieczeństwem żywności i jakości, tj. programu Food Hygiene Control. 

Nasza działalność opiera się na partnerskim porozumieniu, połączyliśmy siły, aby móc jeszcze lepiej pomagać naszym klientom i partnerom biznesowym świadcząc usługi na najwyższym poziomie w zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności serwowanej w lokalach gastronomicznych.

Wprowadzony program Food Hygiene Control to globalna platforma rozwiązań i wsparcia opierająca swoje działanie na trzech głównych filarach:

1. INFRASTRUKTURA, OBIEKTY

  • Audyt oceny ryzyka dla higieny
  • Kontrola temperatury w urządzeniach chłodniczych
  • Skuteczny proces mycia i dezynfekcji

2. PRODUCT 

  • Badanie laboratoryjne produktu
  • Badanie laboratoryjne wody pitnej
  • Badanie laboratoryjne kostek lodu

3. LUDZIE

  • Szkolenie personelu w zakresie dobrych praktyk higieny (GHP) i produkcji (GMP)
  • Zbudowanie skutecznej kultury bezpieczeństwa żywności
  • Monitoring higieny personelu

W zakresie bezpieczeństwa i jakości żywności

Dzięki nawiązaniu współpracy zyskują Państwo wiele korzyści, do których można zaliczyć:

  1. Promowanie bezpieczeństwa i jakości żywności.
  2. Proaktywnie usprawnianie procesów - oszczędność cennego czasu i zasobów.
  3. Ciągłe wsparcie niezależnych ekspertów specjalizujących się w sektorze HoReCa.
  4. Regularne audyty i kontrola jakości na każdym etapie produkcji.
  5. Posiadanie rozpoznawalnego certyfikatu jakości Food Hygiene Control.
  6. Redukcja ryzyka dla swojej firmy – jednoczesna ochrona konsumenta.
  7. Zapewnienie zgodności z przepisami w tym Państwowej Inspekcji Sanitarnej.
  8. Ochrona reputacji swojej marki.
  9. Demonstracja swojej należytej staranności w zakresie produkcji i bezpieczeństwa żywności.

Jeśli są Państwo zainteresowani szczegółami dotyczącymi usługi Food Hygiene Control i współpracy Intertek z serwisem GastroWiedza zachęcamy do obejrzenia krótkiej prezentacji: