dpdpickup

Gotowe sosy dla gastronomii, czyli jak ułatwić sobie prowadzenie biznesu

Gotowe sosy dla gastronomii

Prowadzisz własny lokal gastronomiczny? Im większy ruch, tym trudniej nadążyć ze wszystkim – szczególnie w przypadku niezbyt licznej obsługi. Na szczęście jest kilka sposobów na to, by ułatwić sobie pracę przy jednoczesnym zachowaniu wysokiej jakości serwowanych potraw.

Smaki na każdy gust

Gotowe sosy przypadną do gustu każdemu: w końcu każdy z nas ma swoje ulubione ketchupy, musztardy i majonezy. Eksperymentowanie z nowymi smakami co pewien czas jest doskonałą propozycją: na co dzień jednak lubimy sosy gotowe i dobrze znane nam smaki. Sosy dla gastronomii doskonale sprawdzają się przy wszelkie rodzaju przekąskach oraz fast foodach: sosy na zimno wykorzystujemy jako dodatek do frytek, hot dogów, hamburgerów czy zapiekanek. Jeśli w swoim lokalu chcesz postawić na klasykę, zaopatrz się w ketchup, musztardę, majonez i inne zimne sosy – to smaki, które nigdy nie znudzą się klientom.

odkryj również inne dodatki do potraw

 

Sosy dla branży gastronomicznej – świetna baza

Część oryginalnych sosów wykonuje się na bazie sprawdzonych receptur – keczup, majonez i musztarda służą w tym wypadku za podstawowe składniki, z którymi możemy dowolnie eksperymentować. Majonez będzie doskonałą bazą to sosu z dodatkiem limonki, a ostry ketchup może posłużyć jako składnik oryginalnej marynaty do mięs. Jeśli chodzi o sosy do gastronomii, tak naprawdę jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia kucharza – mogą być podawane w wielu interesujących wariantach, szczególnie jeśli serwujesz w swojej restauracji zimne przekąski, fast foody czy potrawy, które bez dodatkowych sosów tracą połowę charakteru. Sosy zimne będą także świetną propozycją jako dodatek do sałatek i potraw serwowanych bez podgrzewania.

Kiedy sosy gotowe sprawdzą się najlepiej?

Możesz oczywiście zdecydować się na produkcję własnego majonezu, tworzenie kompozycji z sosu pomidorowego czy samodzielne przygotowanie musztardy. Bardzo często tego rodzaju własnoręcznie przygotowywane sosy nie spotkają się z uznaniem szerokiego grona klientów. Jesteśmy przyzwyczajeni do określonych smaków i zastąpienie ich nowymi wariantami bez alternatywy sprawia, że poszczególne dania mogą nie przypaść do gustu odbiorcom. Aby uniknąć takiej sytuacji, sięgnij po sprawdzone sosy, które wcale nie są gorsze od produktów wyrabianych we własnej kuchni! Wręcz przeciwnie, jeśli sięgniesz po sosy dla branży gastronomicznej ze sprawdzonym składem zyskasz produkty, które zadowolą nawet najbardziej wymagających. Chemiczny, nienaturalny posmak to nie tylko ryzyko utraty klientów, ale również dobrej opinii – zadbaj zatem o to, by serwować w swoim lokalu wyłącznie produkty wysokiej jakości.

sosy Fanex

Gotowe sosy – na co zwrócić uwagę?

Gotowe sosy dostępne na rynku nie zawsze oznaczają wysoką jakość; niektóre produkty charakteryzują się sztucznym, chemicznym smakiem, co z kolei skreśla je jako dodatek do potraw czy bazę do innych sosów. Jeśli zależy Ci na najlepszym smaku, sięgaj po sosy Fanex – to wysoka jakość, której zaufali nie szefowie kuchni oraz kucharze w najlepszych restauracjach. Sosy Fanex posiadają naturalne składy bez sztucznych barwników – dzięki temu mogą być serwowane jako dodatek do potraw i przekąsek w lokalach gastronomicznych. Klienci indywidualni, którym również zależy na wysokiej jakości mogą zdecydować się na zakupy w sklepie internetowym oraz u partnerów handlowych; w ofercie znajdują się najlepsze sosy marki Fanex. Jeśli zastanawiasz się, które produkty wybrać do swojej restauracji lub baru, postaw na Fanex – pyszne sosy to strzał w dziesiątkę!

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!