Market świeżości DPD

Catering na impreze firmową. Jakie menu wybrać?

Catering na impreze firmową. Jakie menu wybrać?

 

Firmy duże i małe coraz częściej mają na uwadze jakość komunikacji w zespole. Praca to nie tylko obowiązki, ale także wspólne rozwiązywanie problemów, dbanie o powodzenie firmy i zadowolenie klienta. Im bliższe są i bardziej pozytywne relacje pracowników, tym codzienna atmosfera przyjemniejsza, a kreatywność i wydajność pracowników większa. Imprezy firmowe są sposobem na integrację, na wspólne poznawanie się członków zespołu i na przyjemne spędzanie czasu razem, często także z rodzinami.

Firmy duże i małe coraz częściej mają na uwadze jakość komunikacji w zespole. Praca to nie tylko obowiązki, ale także wspólne rozwiązywanie problemów, dbanie o powodzenie firmy i zadowolenie klienta. Im bliższe są i bardziej pozytywne relacje pracowników, tym codzienna atmosfera przyjemniejsza, a kreatywność i wydajność pracowników większa. Imprezy firmowe są sposobem na integrację, na wspólne poznawanie się członków zespołu i na przyjemne spędzanie czasu razem, często także z rodzinami.

Catering dla firm - czy to się opłaca?

Kilka godzin zabawy w towarzystwie kolegów z pracy lub spotkanie biznesowe, konferencja i event nie obejdą się bez poczęstunku. Zapewnienie pracownikom firmy i gościom przekąsek wydaje się niezbędne i jest dowodem taktu i troski o ich samopoczucie. Najłatwiejszym i ekonomicznym sposobem na zapewnienie wysokiej jakości przekąsek i napojów jest catering dla firm. Jedzenie przygotowane przez profesjonalną firmę gastronomiczną Wilga Catering, będzie nie tylko smaczne, ale także bezpieczne, ciekawie udekorowane, ładnie podane, świeże, dowiezione pod wskazany adres. Imprezy firmowe w Warszawie można więc zaopatrzyć w przekąski z wielu kuchni świata, a nawet zapewnić pracownikom i ich towarzyszom wystawny obiad, kolację, najlepszą kawę, herbatę czy zimne napoje.

Z usługi cateringu dla firm skorzystać mogą zarówno wielkie korporacje, które potrzebują dań dla kilkudziesięciu lub kilkuset gości, jak i małe firmy, w których pracuje kilka osób. Zawsze jednak mogą liczyć na świetną obsługę i smaczne dania. 

Skorzystanie z cateringu dla firm pozwala też na uwzględnienie specjalnych potrzeb pracowników. Obecnie nawet w małym gronie nie brakuje osób, które nie jadają mięsa, a czasami nawet mleka i jajek. Pracownicy Wilga Catering mogą uwzględniać potrzeby wegetarian oraz wegan, dostarczyć dania i przekąski dietetyczne lub te przeznaczone dla alergików: bez nabiału, soi, orzechów, glutenu i innych składników, które najczęściej są dla nich groźne.

Doświadczony kucharz dobrze zna zasady gotowania dla osób ze szczególnymi potrzebami, a mała etykietka, która opisuje skład potrawy czy informuje o alergenach lub ich braku, dostarczana jest razem z talerzem odpowiednich przekąsek; niezależnie od tego, czy chodzi o firmowe jajeczko, imprezę w plenerze czy konferencję biznesową.

Catering dla firm - czy to się opłaca

Firmowe jajeczko. Trendy i propozycje cateringu na Wielkanoc 2019

Święta Wielkiej Nocy są niezwykle rodzinne, ale często poprzedzone są także ze wspólnym posiłkiem w gronie kolegów z pracy. Firmy coraz chętniej organizują nie tylko Wigilię firmową, ale także firmowe jajeczko, podczas którego do wspólnego stołu zasiadają wszyscy członkowie zespołu. Firmowe jajeczko jest przyczynkiem do mniej formalnych rozmów i do zjedzenia pysznego posiłku.

Catering wielkanocny w Wilga Catering obejmuje dostawę potraw przygotowanych przez doświadczonych kucharzy, którzy na co dzień pracują w najlepszych restauracjach w Warszawie. Zamówienie cateringu wielkanocnego to także możliwość skorzystania z obsługi. Menu wielkanocne dla firm uwzględnia oczywiście tradycyjne polskie dania: przekąski z jajek, sałatki, pasztety, najwyższej jakości wędliny, naturalne zupy i najlepsze polskie ciasta, takie jak mazurki czy serniki.

Impreza plenerowa, a wybór jedzenia

Wiele firm decyduje się na zorganizowanie imprezy plenerowej dla pracowników i klientów. Czasami okazją do spotkania jest zawodowy sukces, rocznica założenia firmy, czy po prostu chęć budowania pozytywnego wizerunku marki. Jednak zorganizowanie imprezy plenerowej nie jest łatwe, a jej powodzenie zależy od wielu czynników: pogody, atrakcji dla gości i oczywiście od menu. Owszem, spotkanie, event czy konferencję można urządzić w restauracji albo w sali eventowej, a jednak zabawa na świeżym powietrzu często przyciąga szerszą grupę odbiorców.

Podczas organizacji imprezy plenerowej warto jednak zadbać o schronienie na wypadek deszczu, a także o ciekawą propozycję potraw lub zdać się na pomoc doświadczonej firmy cateringowej. Zaletami skorzystania z gotowego menu firmy, która przygotowuje catering plenerowy w Warszawie, ale też zorganizuje całą imprezę, jest przede wszystkim doświadczenie jej pracowników i znajomość specyfiki takich spotkań. Doświadczona firma cateringowa dysponuje doświadczonymi szefami kuchni, którzy przygotowują sprawdzone potrawy. Te nie tylko wybornie smakują, ale są łatwe do podania w warunkach plenerowych. Dobre menu na imprezę plenerową uwzględnia przekąski i dania do szybkiego podania i zjedzenia, wykonane z najwyższej jakości, sezonowych składników.

Ponieważ impreza w ogrodzie, parku, na polanie nie wiąże się z siedzeniem przy stole, w menu cateringu na imprezę plenerową znajdują się przede wszystkim dania typu finger food, czyli przekąski, które zjada się bez użycia sztućców. W takim przypadku gościom pozostaje cieszyć się atrakcjami, ciekawym towarzystwem i beztroską.

Impreza plenerowa, a wybór jedzenia

Eventy i konferencje firmowe. Jakie przystawki wybrać?

Wiele firm i marek decyduje się na zorganizowanie konferencji lub eventu, by spotkać potencjalnych klientów, budować swój pozytywny wizerunek, zachęcić do wypróbowania produktów lub skorzystania usług. Czasami też event jest zgromadzeniem wąskiego grona specjalistów w konkretnej dziedzinie, innym razem huczną i liczną imprezą.

Samo zorganizowanie takiego spotkania wymaga wiele pracy, od zaplanowania terminu, miejsca, zaproszenia prelegentów, po wybór menu na event. Nie da się ukryć, że zwłaszcza na konferencjach naukowych i biznesowych trzeba być maksymalnie skupionym na trudnych zagadnieniach. Bez kawy, napojów, dobrych przekąsek, na sali szybko pojawi się rozprężenie, a goście będą przede wszystkim zastanawiać się, gdzie wyjść na lunch. Przekąski i serwis kawowy jest w takim przypadku elementem niezbędnym. Przerwa na kawę albo stały dostęp do jedzenia wpłynie korzystnie na kondycję umysłową, ale także na nastrój uczestników spotkania.

Niezależnie od pogody na stołach powinny znaleźć się zarówno ciepłe, jak i zimne napoje w termosach, butelkach, dzbankach czy dystrybutorach i muszą być stale uzupełniane o świeże. Miłośnicy kawy chętnie też sięgają po słodkie przekąski, takie jak ciastka, wafle oraz owoce. Jednak zbyt duża ilość cukru także usypia, a biorąc pod uwagę potrzeby osób na diecie, warto też zapewnić im inne przysmaki. Świetnie sprawdzają się te, które można zjeść na stojąco, czyli minikanapki, koreczki, wrapy, wszelkie zawijańce.

Kiedy konferencja trwa cały dzień albo jest dwudniowa, nie obejdzie się bez obiadu lub kolacji i śniadania podanego kolejnego dnia. Firma cateringowa zatrudniona do obsługi eventu lub konferencji może zadbać o każdy posiłek: od drobnych przekąsek, po konkretny, ciepły obiad, który dostarczy odpowiedniej dawki kalorii, ale też zachwyci smakiem.  

Eventy i konferencje firmowe. Jakie przystawki wybrać

Jakie menu zawsze sprawdza się na imprezie firmowej?

Niezależnie od okazji wyraźnie można wskazać na menu, które dobrze sprawdza się na imprezie firmowej. Są to przede wszystkim mini przekąski, idealne do złagodzenia głodu, jedzenia także w pośpiechu i w warunkach plenerowych. Fantastycznie sprawdzają się wszelkie wypieki: ciasteczka, biszkopty, wafelki, mini tarty. Dużym powodzeniem cieszą się przekąski na słono, które zawierają warzywa, różne rodzaje mięs, ryby, a nawet owoce morza. Podczas planowania imprezy firmowej nie można zapomnieć o osobach uczulonych, na diecie oraz o weganach czy wegetarianach. Dla nich muszą być oddzielne talerze ze specjalnymi oznaczeniami.

Wybierając firmę cateringową w Warszawie, bez obaw można prosić o dania z różnych stron świata, chociaż tradycyjne polskie wciąż cieszą się największym powodzeniem, zwłaszcza podczas firmowego jajeczka i innych świąt obchodzonych także w firmach przez pracowników. Dlatego też wielkanocny catering uwzględnia potrawy z jajek, sałatki warzywne lub tradycyjny żurek. Nie trzeba obawiać się zamawiania dań na gorąco. Te często podawane są i przechowywane w specjalnych pojemnikach, które gwarantują, że jedzenie będzie świeże, aromatyczne i ciepłe przez dłuższy czas.

Podczas imprez plenerowych podaje się nieco inne potrawy, niż w czasie firmowego, eleganckiego bankietu, ponieważ są to przede wszystkim przystawki, do których jedzenia nie trzeba mieć sztućców. Na wystawnym bankiecie zaś podaje się zupy, dania mięsne i rybne na eleganckiej zastawie. Nie każdy właściciel firmy lub menedżer musi mieć szeroką wiedzę dotyczącą organizacji eventów i imprez firmowych, a już tym bardziej dobierać samodzielnie wszystkie potrawy. Wynajęcie firmy cateringowej z Warszawy http://wilgacatering.pl/ i ustalenie wspólnie menu na dane wydarzenie jest o tyle łatwiejsze, że można polegać na specjalistach, którzy zajmują się tym codziennie od ponad 20 lat.

 

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!