Urządzenia grzewcze, chłodnicze i do zmywania w kawiarniach gastronomicznych
Masz biznesplan, świetną lokalizację i idealną nazwę z niesamowitym logo, ale teraz, gdy nadszedł czas, aby zaopatrzyć swoją kawiarnię, nie wiesz, od czego zacząć. Chociaż konkretne wymagania będą się różnić w zależności od firmy, istnieją podstawowe elementy, których wymagają nowe kawiarnie. Aby zorientować się, jakie urządzenia grzewcze i chłodnicze oraz urządzenia do zmywania są potrzebne podczas otwierania kawiarni, zapoznaj się z poniższymi informacjami.
Piece konwekcyjne nablatowe i szybkoobrotowe do kawiarni
Możesz nie oferować czterodaniowego posiłku, ale w dzisiejszych czasach kawiarnie nie są tylko na kawę, czy nawet tylko na drinki. Świeże wypieki to podstawa wielu kawiarni, a kanapki śniadaniowe i obiadowe stają się coraz bardziej popularne. Lekkie urządzenia do gotowania, takie jak piece konwekcyjne nablatowe i szybkoobrotowe , to świetny sposób na urozmaicenie menu bez konieczności robienia ogromnej przestrzeni lub inwestycji finansowych. Jednostki te często nie wymagają okapu, ale skontaktuj się z lokalnymi władzami.
Lodówka do kawiarni
Zalecamy zainwestowanie w lodówkę na zapleczu, w której można przechowywać dodatkowe mleko, dodatki do napojów i składniki smoothie. Chociaż zasięg w jednej sekcji powinien zapewnić dużo miejsca na przedmioty związane z napojami, możesz rozważyć większą jednostkę, jeśli planujesz podawać również jedzenie.
Chłodzenie podblatowe lub blatowe
Zakup większej lodówki do przechowywania na zapleczu w celu przechowywania dodatkowych schłodzonych elementów menu jest ważny, ale co z przedmiotami, do których będziesz potrzebować częstego dostępu? Chłodziarki podblatowe lub nablatowe mieszczą się bezpośrednio pod blatem do przygotowywania napojów, aby zapewnić baristom łatwy dostęp do najczęściej potrzebnych materiałów. Upewnij się, że przestrzegasz wszelkich wymagań dotyczących odstępu bocznego lub tylnego określonych przez producenta, aby zapewnić, że Twoje urządzenie działa tak wydajnie, jak to możliwe.
Stół do przygotowywania kanapek
Jeśli oferujesz kanapki i sałatki, ważne jest małe urządzenie do przygotowywania kanapek. Jednostki te zapewniają górną szynę, aby często używane składniki, takie jak ser i sałata, były pod ręką, podczas gdy dolna szafka zapewnia dodatkową przestrzeń do przechowywania, która umożliwia łatwe uzupełnianie górnej szyny. Zintegrowane deski do krojenia zapewniają dużo miejsca na przygotowanie kanapek i sałatek.
Maszyna do lodu (kostkarka)
Lód jest niezbędnym składnikiem koktajli, mrożonych kaw i innych zimnych napojów specjalnych (nie wspominając o napojach gazowanych lub wodzie), więc posiadanie niezawodnej maszyny do lodu jest niezbędne. Maszyny do lodu są dostępne we wszystkim, od małych jednostek podblatowych, które instaluje się bezpośrednio pod blatem, po większe maszyny, które produkują ponad 2000 funtów. lodu dziennie. Aby dowiedzieć się więcej o odpowiedniej wielkości wytwornicy do danego zastosowania, zapoznaj się z naszym przewodnikiem dotyczącym wyboru najlepszej komercyjnej wytwornicy lodu .
Gablota (witryna ekspozycyjna)
Ciastka, pączki, rogaliki i inne wypieki to idealna przekąska do filiżanki obfitej kawy, więc wystawienie ich w gablocie piekarni tuż przy kasie daje maksymalny potencjał marketingowy i zwiększa sprzedaż impulsową tych słodkich smakołyków. Skrzynie piekarnicze występują we wszystkich kształtach i rozmiarach, a także w wersjach chłodzonych i suchych. Zastanów się, co i ile planujesz podać przed zakupem jednostki do swojej kawiarni. Aby uzyskać najlepsze z obu światów, rozważ suchą i chłodzoną skrzynię piekarniczą, w której możesz jednocześnie zaprezentować swoje chłodzone i nieschłodzone desery i wypieki.
Umywalka podblatowa
Umywalka pod blat mieści się bezpośrednio pod blatem i zapewnia baristom wygodną, wydajną przestrzeń, w której mogą myć małe narzędzia ręczne, wylewać pozostały płyn ze zużytych kubków i myć ręce. Wiele jednostek podwieszanych jest również wyposażonych w ociekacze, których można używać do suszenia naczyń do napojów i innych drobiazgów. Jeśli nie masz miejsca na zlew podblatowy, możesz rozważyć bar do espresso, który jest wyposażony w dzbanek do płukania i/lub studnie do zanurzania, aby zrównoważyć potrzebę posiadania prawdziwego zlewu.
Zlew 3-komorowy
Zlewozmywak z trzema komorami, przeznaczony przede wszystkim na zapleczu, doskonale nadaje się do wielu zadań, od mycia i dezynfekcji naczyń po czyszczenie świeżych owoców, które później zostaną przygotowane i zmiksowane w koktajle. Głębokość i rodzaj miski mogą się różnić w zależności od zlewu, dlatego warto rozważyć również rodzaj kranu, który najlepiej odpowiada Twoim potrzebom. Na przykład, czy potrzebujesz kranu do wstępnego spłukiwania do spryskiwania mocno zabrudzonych naczyń, czy może wystarczy prosty kran obrotowy montowany na pokładzie? Większość zlewozmywaków 3-komorowych jest dostarczana bez dołączonego kranu, więc możesz kupić idealną kran i zapewnić odpowiednie dopasowanie do zlewu.
Zmywarka gastronomiczna
W zależności od wielkości Twojej firmy, 3-komorowy zlew może zaspokoić wszystkie Twoje potrzeby związane ze zmywaniem naczyń. Jednak zakup zmywarki to kolejna opcja. Zmywarki podblatowe to małe, kompaktowe urządzenia (mniej więcej wielkości jednostki mieszkalnej), które mogą przetwarzać do 35 koszy na naczynia na godzinę. W wielu kawiarniach zmywarka podblatowa poradzi sobie z ilością zabrudzonych naczyń wracających do kuchni. Jeśli hałas w Twoim domu jest problemem lub uważasz, że podblatowa zmywarka do naczyń nie będzie wystarczająco duża, zmywarka z pojedynczym koszem może być lepszym wyborem. Sprawdź nasz przewodnik po rozmiarach zmywarki, aby uzyskać więcej informacji!
Zadaj nam zapytanie dotyczące otwarcia lub zaprojektowania Twojej kawiarni
a my z chęcią Tobie doradzimy i pomożemy przejść przez wszystkie etapy wdrożenia pomysłu w życie.
- Wyjaśnimy zagadnienia i aspekty prawne związane z otwarciem lokalu gastronomicznego.
- Pomożemy w wyborze najlepszej lokalizacji dla Twojego biznesu.
- Pomożemy w wyborze najlepszego sprzętu dostosowanego do Twoich możliwości finansowych.
- Pomożemy i doradzimy w organizacji Twojej działalności a w szczególności z aspektami związanymi z zaopatrzeniem, zarządzaniu personelem oraz poprawną kontrolą kosztów.
Już nie musisz wertować wielu książek spędzać wiele godzin przy internecie żeby rozwiać wątpliwości lub wyszukać najlepsze rozwiązanie dla Twojego biznesu.
Przekażemy Tobie mnóstwo wiedzy i przydatnych plików np.: rozliczeniowych, druki personalne oraz wzory umów.
Wszystkie te dokumenty pozwolą Tobie poprawnie zarządzać, prowadzić i cieszyć się z prowadzenia biznesu gastronomicznego.
ZapamiętajJeżeli jesteś zainteresowany usługami doradczymi w gastronomi skontaktuj się z nami:
E-mail: biuro@gastrowiedza.pl
Tel.: 664 578 090