dpdpickup

Zastawa stołowa metalowa

W skład metalowej zastawy wchodzą wszystkie metalowe elementy służace do obsługi Gościa. Musi ona byś estetyczna, funkcjonalna oraz łatwa do utrzymania jej w idealnej czystosci, jak również odporna na działanie kwasów i innych składników chemicznych oraz korozję. Materiały, z których wykonuje się metalowy sprzęt gastronomiczny to najczesciej stale nierdzewne, kwasoodporne, polerowane na kolor srebrzysty, w eleganckich lokalach moga być też stosowane sztućce platerowe. Ze stali nierdzewnej  wyrabia sie sztućce (noże, widelce, łyżki, łyżeczki ), dzbanki, tace, podstawki, półmiski, nelsonki, salaterki i inne nakrycia stołowe, które są niezbedne do obsługi Gościa. W doborze  sztućców ważny jest kształt trzonków, wielkośc i estetyka ich wykończenia.

W skład metalowej zastawy wchodzą wszystkie metalowe elementy służace do obsługi Gościa. Musi ona byś estetyczna, funkcjonalna oraz łatwa do utrzymania jej w idealnej czystosci, jak również odporna na działanie kwasów i innych składników chemicznych oraz korozję. Materiały, z których wykonuje się metalowy sprzęt gastronomiczny to najczesciej stale nierdzewne, kwasoodporne, polerowane na kolor srebrzysty, w eleganckich lokalach moga być też stosowane sztućce platerowe. Ze stali nierdzewnej  wyrabia sie sztućce (noże, widelce, łyżki, łyżeczki ), dzbanki, tace, podstawki, półmiski, nelsonki, salaterki i inne nakrycia stołowe, które są niezbedne do obsługi Gościa. W doborze  sztućców ważny jest kształt trzonków, wielkośc i estetyka ich wykończenia.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!