dpdpickup

Zasady podawania soków owocowo - warzywnych

Soki owocowo-warzywne podaje się w szklanych dzbankach lub wyporcjowane w szklankach z szerokim i grubym dnem. Do soków tych podaje się zawsze oddzielnie lód (na spodeczku) oraz słomkę i łyżeczkę, jeżeli w soku są owoce, to szklankę ustawia się na talerzyku z widelczykiem lub ze specjalnym szpikulcem. Szklanki do soków powinny być ustawione na talerzykach szklanych, do soków warzywnych (np. pomidorowego) podaje się przyprawy takie, jak: sól, pieprz.

Soki owocowo-warzywne podaje się w szklanych dzbankach lub wyporcjowane w szklankach z szerokim i grubym dnem. Do soków tych podaje się zawsze oddzielnie lód (na spodeczku) oraz słomkę i łyżeczkę, jeżeli w soku są owoce, to szklankę ustawia się na talerzyku z widelczykiem lub ze specjalnym szpikulcem. Szklanki do soków powinny być ustawione na talerzykach szklanych, do soków warzywnych (np. pomidorowego) podaje się przyprawy takie, jak: sól, pieprz.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!