Zasady podawania koktajli mlecznych lub śmietankowych
Podaje się je podobnie, jak napoje firmowe, przynosi się je na małej tacy, podchodząc z prawej strony Gościa. Koktajl śmietankowy zagęszczany owocami można podawać w wysokiej szklance. Koktajle przygotowuje się na poczekaniu, ubijając mleko z dodatkiem smakowym np.: owoce, kakao. Ważne jest, aby napoje te były serwowane bezpośrednio po ich przygotowaniu, gdyż bardzo szybko pogarsza się zarówno ich wygląd, jak i smak.
Podaje się je podobnie, jak napoje firmowe, przynosi się je na małej tacy, podchodząc z prawej strony Gościa. Koktajl śmietankowy zagęszczany owocami można podawać w wysokiej szklance. Koktajle przygotowuje się na poczekaniu, ubijając mleko z dodatkiem smakowym np.: owoce, kakao. Ważne jest, aby napoje te były serwowane bezpośrednio po ich przygotowaniu, gdyż bardzo szybko pogarsza się zarówno ich wygląd, jak i smak.