Zakąska-Pstrąg

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

Pstrąg - ryba słodkowodna odznaczająca się szczególnie delikatnym, smacznym mięsem. Rozróżnia się pstrągi potokowe, źródlane i tęczowe. Najczęściej stosowanymi sposobami obróbki cieplnej są: gotowanie, smażenie. Można podawać pstrąga na zimno w galarecie.

Pstrąg - ryba słodkowodna odznaczająca się szczególnie delikatnym, smacznym mięsem. Rozróżnia się pstrągi potokowe, źródlane i tęczowe. Najczęściej stosowanymi sposobami obróbki cieplnej są: gotowanie, smażenie. Można podawać pstrąga na zimno w galarecie.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!