Zakąska-Hamburger

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

To rodzaj kotleta; potrawa mięsna, popularna jako zakąska w krajach anglosaskich, zwłaszcza w USA. Hamburgery sporządza się z mieszaniny mięsa (mielonego lub siekanego, niepeklowanego). Klasyczny hamburger jest sporządzany z mielonego mięsa  wołowego z dodatkiem przypraw i pieczony na ruszcie (bez panierowania).

To rodzaj kotleta; potrawa mięsna, popularna jako zakąska w krajach anglosaskich, zwłaszcza w USA. Hamburgery sporządza się z mieszaniny mięsa (mielonego lub siekanego, niepeklowanego). Klasyczny hamburger jest sporządzany z mielonego mięsa  wołowego z dodatkiem przypraw i pieczony na ruszcie (bez panierowania).

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!