Zakąska-Befsztyk tatarski

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

To potrawa z siekanego (skrobanego) chudego, surowego mięsa wołowego (końskiego), podawana w odpowiednio ukształtowanych porcjach. W środku porcji, w zagłębieniu umieszcza się surowe żółtko, drobno posiekane korniszony oraz marynowane grzybki.

To potrawa z siekanego (skrobanego) chudego, surowego mięsa wołowego (końskiego), podawana w odpowiednio ukształtowanych porcjach. W środku porcji, w zagłębieniu umieszcza się surowe żółtko, drobno posiekane korniszony oraz marynowane grzybki.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!