dpdpickup

Wermuty

Alkohol ten podaje się w niewielkich ilościach, używa się ich jako dodatek do koktaili. Podaje się je on the rock lub z wodą mineralną. Wermut zawsze powinien być schłodzony. Poza tym zwraca się uwagę na :

  • substancję wyjściową wina,
  • skład ziołowych wyciągów,
  • aromatyzację wina,
  • klarowanie, filtrację i stabilizowanie wina poprzez leżakowanie.

Istnieją różne smaki wermutów, m.in.: słodki, słodko-wytrawny, wytrawny, gorzki. Nazwa wermut jest określeniem wina aromatyzowanego wyciągami ziołowymi. Podaje się go głównie jako aperitif.

Alkohol ten podaje się w niewielkich ilościach, używa się ich jako dodatek do koktaili. Podaje się je on the rock lub z wodą mineralną. Wermut zawsze powinien być schłodzony. Poza tym zwraca się uwagę na :

  • substancję wyjściową wina,
  • skład ziołowych wyciągów,
  • aromatyzację wina,
  • klarowanie, filtrację i stabilizowanie wina poprzez leżakowanie.

Istnieją różne smaki wermutów, m.in.: słodki, słodko-wytrawny, wytrawny, gorzki. Nazwa wermut jest określeniem wina aromatyzowanego wyciągami ziołowymi. Podaje się go głównie jako aperitif.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!