Wermuty
Alkohol ten podaje się w niewielkich ilościach, używa się ich jako dodatek do koktaili. Podaje się je on the rock lub z wodą mineralną. Wermut zawsze powinien być schłodzony. Poza tym zwraca się uwagę na :
- substancję wyjściową wina,
- skład ziołowych wyciągów,
- aromatyzację wina,
- klarowanie, filtrację i stabilizowanie wina poprzez leżakowanie.
Istnieją różne smaki wermutów, m.in.: słodki, słodko-wytrawny, wytrawny, gorzki. Nazwa wermut jest określeniem wina aromatyzowanego wyciągami ziołowymi. Podaje się go głównie jako aperitif.
Alkohol ten podaje się w niewielkich ilościach, używa się ich jako dodatek do koktaili. Podaje się je on the rock lub z wodą mineralną. Wermut zawsze powinien być schłodzony. Poza tym zwraca się uwagę na :
- substancję wyjściową wina,
- skład ziołowych wyciągów,
- aromatyzację wina,
- klarowanie, filtrację i stabilizowanie wina poprzez leżakowanie.
Istnieją różne smaki wermutów, m.in.: słodki, słodko-wytrawny, wytrawny, gorzki. Nazwa wermut jest określeniem wina aromatyzowanego wyciągami ziołowymi. Podaje się go głównie jako aperitif.