dpdpickup

Trolley

Wózek kelnerski, pomocnik kelnerski. Służy do transportu i prezentacji dań. Zwykle jest używany do:
• obsługi Gościa w hotelarstwie – serwis do pokoju hotelowego
• prezentacji i porcjowania dań w tych rodzajach serwisu, które tego wymagają
• prezentacji deserów przy obsłudze kelnerskiej – z racji tego, że desery są typowym produktem impulsowym, ich prezentacja może bardzo podwyższyć sprzedaż
• obsługi gastronomicznej podróżnych w środkach transportu (kolej, linie lotnicze)
• pomocy w obsłudze dużych imprez bankietowych/cateringowych
Najbardziej typowe wózki kelnerski mają dwie do czterech półek. Istnieją też wózki do specyficznych potrzeb - do transportu talerzy, insertów (kuwet GN), tac, czy koszy do zmywarek.
Trolley wykonany jest najczęściej ze stali nierdzewnej, czasami za plastiku.

Wózek kelnerski, pomocnik kelnerski. Służy do transportu i prezentacji dań. Zwykle jest używany do:
• obsługi Gościa w hotelarstwie – serwis do pokoju hotelowego
• prezentacji i porcjowania dań w tych rodzajach serwisu, które tego wymagają
• prezentacji deserów przy obsłudze kelnerskiej – z racji tego, że desery są typowym produktem impulsowym, ich prezentacja może bardzo podwyższyć sprzedaż
• obsługi gastronomicznej podróżnych w środkach transportu (kolej, linie lotnicze)
• pomocy w obsłudze dużych imprez bankietowych/cateringowych
Najbardziej typowe wózki kelnerski mają dwie do czterech półek. Istnieją też wózki do specyficznych potrzeb - do transportu talerzy, insertów (kuwet GN), tac, czy koszy do zmywarek.
Trolley wykonany jest najczęściej ze stali nierdzewnej, czasami za plastiku.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!