dpdpickup

Standardy obsługi w lokalu gastronomicznym

Zestaw zasad obowiązujących w typowym lokalu gastronomicznym, do których powinni stosować się wszyscy pracownicy zajmujący się obsługą Gościa.

Standardy obsługi składają się z następujących działów:

  • Strój personelu
  • Higiena osobista
  • Zachowanie
  • Relacja z Gościem
  • Technika obsługi kelnerskiej
  • Sprzedaż sugerowana

Jeśli standardy obsługi są przygotowane w formie jednego dokumentu (podręcznika), mogą służyć pomocą przy szkoleniu wstępnym nowych pracowników i okresowym sprawdzaniu wiedzy całego personelu obsługi.

Artykuł - Standardy obsługi gościa w restauracji

Zestaw zasad obowiązujących w typowym lokalu gastronomicznym, do których powinni stosować się wszyscy pracownicy zajmujący się obsługą Gościa.

Standardy obsługi składają się z następujących działów:

  • Strój personelu
  • Higiena osobista
  • Zachowanie
  • Relacja z Gościem
  • Technika obsługi kelnerskiej
  • Sprzedaż sugerowana

Jeśli standardy obsługi są przygotowane w formie jednego dokumentu (podręcznika), mogą służyć pomocą przy szkoleniu wstępnym nowych pracowników i okresowym sprawdzaniu wiedzy całego personelu obsługi.

Artykuł - Standardy obsługi gościa w restauracji

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!