Standardy obsługi w lokalu gastronomicznym
Zestaw zasad obowiązujących w typowym lokalu gastronomicznym, do których powinni stosować się wszyscy pracownicy zajmujący się obsługą Gościa.
Standardy obsługi składają się z następujących działów:
- Strój personelu
- Higiena osobista
- Zachowanie
- Relacja z Gościem
- Technika obsługi kelnerskiej
- Sprzedaż sugerowana
Jeśli standardy obsługi są przygotowane w formie jednego dokumentu (podręcznika), mogą służyć pomocą przy szkoleniu wstępnym nowych pracowników i okresowym sprawdzaniu wiedzy całego personelu obsługi.
Artykuł - Standardy obsługi gościa w restauracji
Zestaw zasad obowiązujących w typowym lokalu gastronomicznym, do których powinni stosować się wszyscy pracownicy zajmujący się obsługą Gościa.
Standardy obsługi składają się z następujących działów:
- Strój personelu
- Higiena osobista
- Zachowanie
- Relacja z Gościem
- Technika obsługi kelnerskiej
- Sprzedaż sugerowana
Jeśli standardy obsługi są przygotowane w formie jednego dokumentu (podręcznika), mogą służyć pomocą przy szkoleniu wstępnym nowych pracowników i okresowym sprawdzaniu wiedzy całego personelu obsługi.
Artykuł - Standardy obsługi gościa w restauracji