Porta Filter

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

Sitko znajdujące się kolbie, do niego dozowana jest kawa. Jednym z ważnych elementów wpływających na jakość przygotowywanego naparu jest dbałość o kolbę ekspresu i znajdujący się w nim porta filter. Należy je regularnie myć za pomocą odpowiednich środków, wskazanych przez producenta ekspresu. Sitko nie może mieć wyszczerbień, wykrzywień.

Sitko znajdujące się kolbie, do niego dozowana jest kawa. Jednym z ważnych elementów wpływających na jakość przygotowywanego naparu jest dbałość o kolbę ekspresu i znajdujący się w nim porta filter. Należy je regularnie myć za pomocą odpowiednich środków, wskazanych przez producenta ekspresu. Sitko nie może mieć wyszczerbień, wykrzywień.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!