Pod/pads

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

Wyporcjowana kawa w saszetkach bądź innych opakowaniach jednostkowych do parzenia  w  ekspresach  ciśnieniowych . Saszetka z dokładnie dobraną gramaturą pozwala na zachowanie jakości i powtarzalności naparu. Bardzo często system ten sprawdza się tam, gdzie nie ma ekonomicznego uzasadnienia stosowanie dużych profesjonalnych maszyn. Coraz częściej ekspresy takie spotykane są również w zastosowaniach domowych (Dolce Gusto, Nespresso). Do większości ekspresów gastronomicznych można dokupić adapter do podów.

Wyporcjowana kawa w saszetkach bądź innych opakowaniach jednostkowych do parzenia  w  ekspresach  ciśnieniowych . Saszetka z dokładnie dobraną gramaturą pozwala na zachowanie jakości i powtarzalności naparu. Bardzo często system ten sprawdza się tam, gdzie nie ma ekonomicznego uzasadnienia stosowanie dużych profesjonalnych maszyn. Coraz częściej ekspresy takie spotykane są również w zastosowaniach domowych (Dolce Gusto, Nespresso). Do większości ekspresów gastronomicznych można dokupić adapter do podów.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!