Mineralwather-Bar
Pijalnia wód to trend cieszący się największą popularnością w Stanach Zjednoczonych, Tokio, Paryżu oraz Londynie. Obecnie każdy ceniący sie hotel przedstawi Gościom bogatą kartę wód. Niektóre ośrodki zatrudniają nawet wyspecjalizowanych kelnerów mogących doradzić przy wyborze odpowiedniej wody. Istnieją przeróżne rodzaje np. o smaku słodkawym, kwaskowym, słonawycm, gorzkawym, mineralnym. Wciąż dyskutuje się o tym, w jakiej temperaturze należy podawać wodę. Niegazowana woda powinna mieć od 15 do 12 C, gazowana natomiast od 8 do 12 C i nie należy jej podawać z lodem. Niekiedy Goście mogą wybierać nawet spośród 90 rodzajów wód mineralnych, od południowoaustralijskiej wody deszczowej marki Tasmnia Rainwater do miękkiej, nutralnej wody mineralnej. Dobre hotele oferują również norweską Yoss, wodę pobieraną bezpośrednio z lodowca, lub walijską - mineralną Ty Nant.
Pijalnia wód to trend cieszący się największą popularnością w Stanach Zjednoczonych, Tokio, Paryżu oraz Londynie. Obecnie każdy ceniący sie hotel przedstawi Gościom bogatą kartę wód. Niektóre ośrodki zatrudniają nawet wyspecjalizowanych kelnerów mogących doradzić przy wyborze odpowiedniej wody. Istnieją przeróżne rodzaje np. o smaku słodkawym, kwaskowym, słonawycm, gorzkawym, mineralnym. Wciąż dyskutuje się o tym, w jakiej temperaturze należy podawać wodę. Niegazowana woda powinna mieć od 15 do 12 C, gazowana natomiast od 8 do 12 C i nie należy jej podawać z lodem. Niekiedy Goście mogą wybierać nawet spośród 90 rodzajów wód mineralnych, od południowoaustralijskiej wody deszczowej marki Tasmnia Rainwater do miękkiej, nutralnej wody mineralnej. Dobre hotele oferują również norweską Yoss, wodę pobieraną bezpośrednio z lodowca, lub walijską - mineralną Ty Nant.