Formularz posiłków pracowniczych

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

Dokument wchodzący w skład dokumentacji operacyjnej, w którym ewidencjonowana jest konsumpcja własna tzw. pracownicza. Celem prowadzenia ewidencji jest rozliczenie 

zużycia surowca przeznaczonego do produkcji. Ten rodzaj konsumpcji należy umieścić w rachunkach przy planowaniu kosztu produkcji. W zależności od typu lokalu oraz jego standardów operacyjnych, posiłki pracownicze mogą być posiłkami znajdującymi się w karcie menu, bądź też mogą być przygotowywane oddzielnie, zgodnie z zaleceniami właściciela lokalu.

Dokument wchodzący w skład dokumentacji operacyjnej, w którym ewidencjonowana jest konsumpcja własna tzw. pracownicza. Celem prowadzenia ewidencji jest rozliczenie 

zużycia surowca przeznaczonego do produkcji. Ten rodzaj konsumpcji należy umieścić w rachunkach przy planowaniu kosztu produkcji. W zależności od typu lokalu oraz jego standardów operacyjnych, posiłki pracownicze mogą być posiłkami znajdującymi się w karcie menu, bądź też mogą być przygotowywane oddzielnie, zgodnie z zaleceniami właściciela lokalu.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!