transport żywności kurierem

Fontanna czekolady

Elektroniczny sprzęt gastronomicznysłużący do atrakcyjnego eksponowania płynnej czekolady –przeważnie w połączeniu z jej degustacją.

Sprzęt jest doskonałą atrakcją na wszelkiego rodzaju imprezy rodzinne i firmowe. Występuje w różnych rozmiarach (od 30 cm – 1,5 metrów wysokości) i pojemnościach (mieszczą od 100 g – 30 kg czekolady).

Funkcjonowanie fontanny czekolady polega na:

  • rozpuszczeniu kuwertury czekoladowej do uzyskania konsystencji płynnej,
  • włączeniu pompy fontanny, która powoduje ciągłe zasysanie z misy czekolady i jej spływanie kaskadami,
  • maczanie kawałków owoców, ciastek, pianek w czekoladzie używając przy tym  patyczków (do szaszłyków),

 

W zależności jakiej czekolady użyjemy, fontanna może mieć różny kolor. Poza tradycyjną czekoladą deserową, mleczną  czy białą, można użyć również bardziej oryginalnych smaków (i tym samym kolorów) jak :

  • pomarańczowa,
  • lemonkowa,
  • truskawkowa,
  • cappucciono,
  • inne.

Elektroniczny sprzęt gastronomicznysłużący do atrakcyjnego eksponowania płynnej czekolady –przeważnie w połączeniu z jej degustacją.

Sprzęt jest doskonałą atrakcją na wszelkiego rodzaju imprezy rodzinne i firmowe. Występuje w różnych rozmiarach (od 30 cm – 1,5 metrów wysokości) i pojemnościach (mieszczą od 100 g – 30 kg czekolady).

Funkcjonowanie fontanny czekolady polega na:

  • rozpuszczeniu kuwertury czekoladowej do uzyskania konsystencji płynnej,
  • włączeniu pompy fontanny, która powoduje ciągłe zasysanie z misy czekolady i jej spływanie kaskadami,
  • maczanie kawałków owoców, ciastek, pianek w czekoladzie używając przy tym  patyczków (do szaszłyków),

 

W zależności jakiej czekolady użyjemy, fontanna może mieć różny kolor. Poza tradycyjną czekoladą deserową, mleczną  czy białą, można użyć również bardziej oryginalnych smaków (i tym samym kolorów) jak :

  • pomarańczowa,
  • lemonkowa,
  • truskawkowa,
  • cappucciono,
  • inne.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!