Danie zasadnicze

Dania zasadnicze można serwować na różne sposoby. Sposób poda­nia zależy od rodzaju i kategorii lokalu. Dania te składają się z:

  • potrawy głównej,
  • dodatku podstawowego i uzupełniającego.

 

Podczas odbioru dań zasadniczych obowiązkiem kelnera jest sprawdzenie zgodności porcji z zamówieniem.

Do dań zasadniczych należą potrawy:

  • z mięs - gotowane, smażone, pieczone, duszone
  • z ryb - gotowane, smażone, duszone, zapiekane
  • z drobiu - gotowane, smażone, pieczone, duszone
  • z podrobów-gotowane, duszone, smażone
  • z jarzyn, grzybów i ziemniaków - gotowane, smażone, zapiekane, du­szone
  • mączne - gotowane, smażone, zapiekane, pieczone

Dania zasadnicze można serwować na różne sposoby. Sposób poda­nia zależy od rodzaju i kategorii lokalu. Dania te składają się z:

  • potrawy głównej,
  • dodatku podstawowego i uzupełniającego.

 

Podczas odbioru dań zasadniczych obowiązkiem kelnera jest sprawdzenie zgodności porcji z zamówieniem.

Do dań zasadniczych należą potrawy:

  • z mięs - gotowane, smażone, pieczone, duszone
  • z ryb - gotowane, smażone, duszone, zapiekane
  • z drobiu - gotowane, smażone, pieczone, duszone
  • z podrobów-gotowane, duszone, smażone
  • z jarzyn, grzybów i ziemniaków - gotowane, smażone, zapiekane, du­szone
  • mączne - gotowane, smażone, zapiekane, pieczone

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!