Danie zasadnicze
Dania zasadnicze można serwować na różne sposoby. Sposób podania zależy od rodzaju i kategorii lokalu. Dania te składają się z:
- potrawy głównej,
- dodatku podstawowego i uzupełniającego.
Podczas odbioru dań zasadniczych obowiązkiem kelnera jest sprawdzenie zgodności porcji z zamówieniem.
Do dań zasadniczych należą potrawy:
- z mięs - gotowane, smażone, pieczone, duszone
- z ryb - gotowane, smażone, duszone, zapiekane
- z drobiu - gotowane, smażone, pieczone, duszone
- z podrobów-gotowane, duszone, smażone
- z jarzyn, grzybów i ziemniaków - gotowane, smażone, zapiekane, duszone
- mączne - gotowane, smażone, zapiekane, pieczone
Dania zasadnicze można serwować na różne sposoby. Sposób podania zależy od rodzaju i kategorii lokalu. Dania te składają się z:
- potrawy głównej,
- dodatku podstawowego i uzupełniającego.
Podczas odbioru dań zasadniczych obowiązkiem kelnera jest sprawdzenie zgodności porcji z zamówieniem.
Do dań zasadniczych należą potrawy:
- z mięs - gotowane, smażone, pieczone, duszone
- z ryb - gotowane, smażone, duszone, zapiekane
- z drobiu - gotowane, smażone, pieczone, duszone
- z podrobów-gotowane, duszone, smażone
- z jarzyn, grzybów i ziemniaków - gotowane, smażone, zapiekane, duszone
- mączne - gotowane, smażone, zapiekane, pieczone