Caffe latte

Jak w wielu branżach, tak i w gastronomii, jest dużo fachowego słownictwa i specyficznych zwrotów. Jeśli się w tym gubisz, sprawdź Słownik gastronomiczny. Dzięki niemu nie poczujesz się obco, zgłębiając wiedzę gastronomiczną.

Napój kawowy składający się z odpowiednio spienionego mleka
(tzw. tekstury mleka) oraz pojedynczego lub podwójnego espresso. Może być on serwowany zarówno w filiżankach porcelanowych, jak i szklankach.

Przy przygotowaniu naparu espresso należy zwrócić uwagę na poprawność jego przygotowywania oraz odpowiednią temperaturę filiżanki.

Napój kawowy składający się z odpowiednio spienionego mleka
(tzw. tekstury mleka) oraz pojedynczego lub podwójnego espresso. Może być on serwowany zarówno w filiżankach porcelanowych, jak i szklankach.

Przy przygotowaniu naparu espresso należy zwrócić uwagę na poprawność jego przygotowywania oraz odpowiednią temperaturę filiżanki.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!