dpdpickup

Bar-jednostka ciśnienia

Jednostka ciśnienia. W tym przypadku jednostka ta  powiązana z ciśnieniem powstającym dzięki parze z gotującej się wody lub też na wskutek działalności pompy w ekspresie do kawy.

W procesie technologicznym ciśnienie o wartości 9 bar (ekspres kolbowy) wywierane jest na znajdującą się w sitku kolby kawę, tworzącą krążek kawowy. Ekspresy mogą również pracować w trybie niskociśnieniowym (do 4 bar), lub  w trybie wysokociśnieniowym (ok. 15 bar).

Należy pamiętać, że stabilność parametru podczas procesu ekstrakcji naparu, to jeden z czynników gwarantujących jego wysoką jakość.

Jednostka ciśnienia. W tym przypadku jednostka ta  powiązana z ciśnieniem powstającym dzięki parze z gotującej się wody lub też na wskutek działalności pompy w ekspresie do kawy.

W procesie technologicznym ciśnienie o wartości 9 bar (ekspres kolbowy) wywierane jest na znajdującą się w sitku kolby kawę, tworzącą krążek kawowy. Ekspresy mogą również pracować w trybie niskociśnieniowym (do 4 bar), lub  w trybie wysokociśnieniowym (ok. 15 bar).

Należy pamiętać, że stabilność parametru podczas procesu ekstrakcji naparu, to jeden z czynników gwarantujących jego wysoką jakość.

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!