dpdpickup

Na innym portalu znalazłam Pana wypowiedź

Na innym portalu znalazłam Pana wypowiedź na temat kosztów, jakie trzeba ponieść zakładając działalność gastronomiczną. Noszę się z zamiarem otwarcia lokalu. Planuję by w menu znalazły się potrawy typowo polskie jak i takie, które często goszczą na stołach naszych domów (z założenia pomijam pizzę). Nurtuje mnie pytanie, jakie elementy wyposażenia kuchni są niezbędne przy tego typu działalności. Niestety nie potrafię sam określić minimalnie potrzebnego sprzętu, aby potrawy serwowane w lokalu były nie tylko smaczne, ale i zdrowe. Wdzięczny będę za odniesienie się także do wymagań SANEPIDU, bo wiem, że takowe istnieją.

Kategoria pytania
Odpowiedź

<p>W tej sprawie należy skontaktować się z projektantem technologii. Mogę też polecić lekturę Barbara Koziorowska „Projektowanie technologiczne zakładów gastronomicznych, kuchni hotelowych i szpitalnych”.</p><p><br>Więcej informacji na ten temat znajduje się w <u>Bazie wiedzy.</u></p><p><br>&nbsp;</p>

Spodobał Ci się nasz wpis? Podziel się nim ze znajomymi!